Hiustenpidennys

Kaipaatko lisää pituutta ja tuuheutta hiuksiisi? Yksi vaihtoehto on hiustenpidennys.

Markkinoilla on tarjolla monenlaisia joko aidoista tai synteettisistä hiuksista tehtyjä pidennyksiä. Pidennyksiä saa suorina, laineikkaina tai kihartuvina monissa eri pituuksissa ja väreissä. Aidoista hiuksista tehdyt pidennykset tuntuvat luonnollisemmilta, ovat yleensä kestävämmät ja niitä voidaan käsitellä, kihartaa ja värjätä samalla tavoin kuin omia hiuksia. Ne myös maksavat enemmän. Synteettiset pidennykset ovat edullisemmat, mutta eivät tunnu yhtä luonnollisilta eivätkä kestä käsittelyitä tai föönaamista ja takkuuntuvat helpommin. Hinnat vaihtelevat suuresti muutamasta kympistä jopa 500–600 euroon riippuen siitä, minkä laatuista hiusta käytetään, paljonko lisäkkeitä laitetaan ja tekeekö pidennykset itse vai teettääkö ne kampaajalla.

Pidennykset vaativat hoitoa pysyäkseen hyvinä, ja lisäkkeiden kiinnityskohtia joutuu hieman varomaan hiuksia pestessä ja harjatessa. Huonosti kiinnitetyt ja hoidetut lisäkkeet voivat vaurioittaa omia hiuksia.

Edullisimmin ja nopeimmin hiuksiin saa pituutta ja tuuheutta erilaisilla klipsi-, siima- tai poninhäntäpidennyksillä. Niillä luot muutamassa minuutissa uuden lookin vaikkapa juhliin tai muuten vain päivän piristykseksi. Pidennykset on helppo laittaa itse paikoilleen ja ottaa pois suihkun tai yön ajaksi.

Klipsipidennykset

Klipsipidennyksessä lisäkeosiot kiinnitetään omien hiusten tyveen kampamaisilla klipsipinneillä. Klipsipidennyksillä luot kätevästi piristäviä raitoja hiuksiisi, mutta jos omat hiukset ovat kovin ohuet tai lyhyet, klipsit saattavat erottua hiusten joukosta. Jos klipsejä ei kiinnitä ja irrota huolella, ne saattavat repiä irti omia hiuksia.

Siimapidennys

Siimapidennyksessä lisäke asetetaan pään ympärille niin, että leveä hiusosa tulee takaraivolle ja ohut siima etupuolelle hieman hiusrajan yläpuolelle. Poninhäntäpidennyksessä lisäke yksinkertaisesti kietaistaan oman poninhännän ympärille ja kiinnitetään tavallisilla hiuspinneillä. Siima- ja poninhäntäpidennykset eivät rasita omia hiuksia.

Sinettipidennys

Pidempiaikaisissa pidennyksissä yksi suosittu menetelmä on sinettipidennys. Sinettipidennyksessä lisäketupsut kiinnitetään omiin hiuksiin liima-, keratiini- tai kuparisineteillä. Liima- ja keratiinisinetit lämmitetään ennen lisäkkeiden kiinnittämistä. Keratiinisinetit kovettuvat paremmin kuin liimasinetit eivätkä irtoa yhtä helposti hiuksista. Kuparisinettejä ei kuumenneta eivätkä ne vaurioita omia hiuksia yhtä helposti kuin liima- tai keratiinisinetit, mutta hiukset voivat irrota niistä helpommin. Sinettipidennykset saattavat tehdä hiuksiin takkuja, sillä pidennyslisäke ei päästä luonnollisesti irtoavia hiuksia tippumaan, vaan ne jäävät roikkumaan sinetistä.

Sinettipidennyksen voi tehdä itse, mutta varsinkin ensikertalaiselle voi olla haasteellista kiinnittää pidennykset niin, että ne varmasti pysyvät ja näyttävät hyviltä. Aitohiuslisäkkeillä tehty sinettipidennys maksaa 400–600 euroa, ja pidennykset voivat pysyä hyväkuntoisina jopa kuusi kuukautta. Kuituhiuksilla hiustenpidennyksen saa edullisemmin, mutta pidennykset pysyvät hyvinä korkeintaan kolme kuukautta.

Teippipidennys

Toinen tapa tehdä pidempiaikainen hiustenpidennys on teippipidennys. Teippipidennys on sinettipidennystä hieman edullisempi vaihtoehto, ja myös se on mahdollista tehdä itse. Teipit irtoavat herkemmin kuin sinetit, joten teippien kiinnityksessä on syytä olla huolellinen. Teippipidennys toimii parhaiten lasimaiselle hiuslaadulle ja sopii myös ohuille ja lyhyille hiuksille. Allergiselle teippipidennys ei välttämättä sovi, sillä teippiliimalle voi herkistyä. Oikein laitetut ja hoidetut teippilisäkkeet pysyvät kauniina 2–3 kuukautta ja ne voidaan irrotuksen jälkeen käyttää uudelleen.

Sekä sinetti- että teippipidennyksessä lisäkkeiden kiinnityskohtia joutuu hieman varomaan hiuksia pestessä ja harjatessa. On myös otettava huomioon, että sinetit ja teipit eivät kestä kuumuutta.

Hiuksia voi pidentää myös ommeltavalla hiusnauhalla. Hiuslisä ommellaan yleensä pään takaosaan, joten tämä menetelmä sopii erityisesti taaksepäin piteneville hiusmalleille. Ommeltava pidennys pysyy kauniina jopa kolme kuukautta. Hiusnauha poistetaan ompeleet leikkaamalla ja se voidaan tarvittaessa kiinnittää uudelleen useita kertoja.

Mago-pidennykset

Niin sanotussa Mago-pidennyksessä omiin hiuksiin solmitaan lisäketupsuja puuvillalangalla. Solmupidennykset ovat allergiaystävällisiä ja hellävaraisia ja sopivat myös hyvin hennoille hiuksille. Mago-pidennykset maksavat noin 400–600 euroa, ja oikein hoidettuina ne kestävät jopa viisi kuukautta.