Mikä tekee miehen epävarmaksi parisuhteessa

Paljon puhutaan naisten epävarmuudesta ja mustasukkaisuudesta parisuhteessa. Haluan tuoda esiin nyt tasa-arvon kautena sen, että myös miehetkin potevat samanlaisia tunteita kuten naiset. On yksilöllistä, mitkä asiat aiheuttavat epävarmuuden tunteita parisuhteessa.

Kädet

Flirttailu muiden kanssa

Sanotaan, että satunnainen flirttailu piristää, oli parisuhteessa tai ei. Se voi olla totta. Mutta harva kumppani hyppii ilosta, jos saa kuulla suhteen toisen osapuolen toimineen näin. Se aiheuttaa epävarmuutta ja turhaa mustasukkaisuutta, mikä voi tehdä hallaa muuten hyvälle parisuhteelle. Mikäli rakastaa viatonta flirttailua, se kannattaa tehdä toiselta salaa, jos parisuhde ei ole ns. avoin suhde. Parisuhteitakin on nykyään niin paljon ja ihmiset määrittelevät itse säännöt niille. Yleisin parisuhteen muoto on perinteinen uskollinen parisuhde, jossa ei harrasteta vieraissa käyntiä. Silloin vieraiden kanssa flirttailut voivat loukata toista. Nainen, joka flirttailee toisten miesten kanssa, saa aikaan vain huonommuuden tunteita ja epävarmuutta. Silloin kannattaa olla rehellinen omista tuntemuksistaan ja sanoa suoraan naiselle, jos tämä käytös häiritsee. Avoimuus ja rehellisyys ovat ehtoja hyvälle ja toimivalle parisuhteelle.

Muut miehet

Nykyään elämämme pyörii paljon sosiaalisessa mediassa ja siellä törmäämme myös toisiin ihmisiin. Naisystävälläsi on todennäköisesti Instagramissa profiili ja feedissä vilahtaa toinen toistaan kauniimpia ja komeampia ihmisiä, joita nainen tykkää seurata. Se voi aiheuttaa miehellekin turhaa epävarmuuden tunnetta. Myös itsensä alituinen vertaaminen toisiin voi alentaa omaa itsetuntoa ja saa itsensä ja elämänsä näyttämään mitättömältä verrattuna muihin. Tutkimusten mukaan sosiaalisella medialla on itsetuntoa alentava vaikutus, eikä suotta. Siellä voimme nähdä palan itsellemme tuntemattomien ihmisten elämästä, joka voi olla materiaalisesti yltäkylläistä. Jos sosiaalisen median käyttö häiritsee parisuhteessa, niin siitäkin kannattaa keskustella avoimesti kumppanin kanssa.

Toisia miehiä on myös sosiaalisen median ulkopuolella. Naisystävä törmää heihin muun muassa töissä, opinnoissaan tai ihan vaan kaupassa. Fakta on, että naisia ja erityisesti viehättäviä naisia yritetään iskeä useammin kuin miehiä ja sitä voi tapahtua lähes missä vaan. Mikäli parisuhde on vakaalla pohjalla, niin uskottomuuden pelkoa on turha potea.

Epävarmuus omasta itsestään

Kuten edellä jo mainitsin, muun muassa sosiaalinen media aiheuttaa epävarmuutta omasta itsestään ja huonommuuden tunnetta yleensä. Epävarmuutta voi aiheuttaa myös toiset ihmiset, joita kohtaan tuntee kateutta. Kateuden voi kääntää myös voimavaraksi, sillä yleensä kateus on merkki ihailusta. Kateuden kohteella on jotain, mitä kovasti itse ihailee tai haluaa. Se voi olla ulkonäkö, elämäntapa tai ammatti. Kun pysähtyy hetkeksi miettimään, että mitä piirteitä kateuden kohteessa kadehtii, on seuraava askel sellainen, että alkaa itse tehdä töitä sen eteen, jotta saavuttaa samat asiat. Näin kateus muuttuu voimavaraksi ja nostaa omaa itsevarmuutta! Esimerkiksi jos havahdut siihen, että kadehdit treenattuja miehiä, niin ota heistä mallia. Kukaan ei estä sinua hankkimasta salijäsenyyttä tai lähtemästä juoksulenkille. Kaikki on omien korvien välissä ja elämäsi on tasan sitä mitä teet siitä. Myös vaatteilla voi nostaa omaa itsetuntoa. Jos olet isokokoinen, niin annan vinkkinä sen, että laadukkaita XL-vaatteita miehille löytyy runsaasti erilaisista verkkokaupoista. Hyvä ja paha sosiaalinen media on siinä mielessä hyödyllinen, että se voi toimia hyvänä inspiraation lähteenä. Sieltä löytää hyviä tyylivinkkejä kaiken kokoiset ja näköiset henkilöt.

Aikaisemmat huonot kokemukset

On täysin luonnollista, että aikaisemmat huonot kokemukset tuovat huonoja muistoja mieleen. Ne luovat pelkoa siitä, että huonot asiat tulevat toistumaan. Peloistaan kannattaa ehdottomasti keskustella parisuhteen toisen osapuolen kanssa, sillä se voi antaa uskoa ja lisätä luottamusta.