Miksi käyttää luonnonkosmetiikkaa?

Luonnonkosmetiikka on ehdottomasti tätä päivää ja syystä: Jokainen tiedostava kuluttaja tietää, että luomukosmetiikka on hyväksi paitsi iholle myös ympäristölle ja säästää näin ollen sekä ihmisiä että luontoa.

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa suojelu ei ulotu pelkästään ihmisiin tai ympäristöön, sillä myös eläinkunnasta pidetään huolta. Aidon luonnonkosmetiikan ostaja voi olla varma siitä, että oikeita ja puhtaita luonnonkosmetiikkatuotteita ei ole koskaan testattu eläimillä.

luomukosmetiikka

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että tuotteet olisivat jollakin tasolla turvattomia käyttää. Päinvastoin, kuluttaja voi ostaa luomukosmetiikkaa huoletta, sillä kaikkien tuotteiden turvallisuus varmistetaan vapaaehtoisilla osallistujilla ennen niiden tulemista markkinoille. Testauksen tekee aina ammattitaitoinen lääkäri valvotuissa olosuhteissa.

Luonnonkosmetiikkavalikoimat kattavat meikkien ja muiden kauneudenhoitotuotteiden ohella muun muassa myös shampoot, saippuat ja muut pesuaineet samoin kuin esimerkiksi parfyymit ja muut hajusteet. Kuluttajan ei tarvitse tinkiä kodin luonnonmukaisuudesta missään kohtaa, sillä niin tavalliset kuin hieman erikoisemmat kosmetiikkatuotteet saa hankittua luomuversioina kotimaisilta markkinoilta.

Ympäristö ja iho kiittävät luonnonkosmetiikan käyttäjää

Moni valitsee luomukosmetiikan ensisijaisesti oman hyvinvoinnin vuoksi. Luonnonmukainen kosmetiikka nimittäin säästää talven kuivuudesta tai allergioista kärsivää ihoa. Moni erilaisista ihosairauksista kärsivä on löytänyt luonnonkosmetiikasta avun kiristelevän tai tulehtuneen ihon hoitamiseen.

Pieni vilkaisu blogimaailmaan kertoo, että moni intohimoinen meikkaaja on siirtynyt synteettisestä kosmetiikasta vannoutuneeksi luomumeikkien käyttäjäksi juuri edellä mainitusta syystä: jos iho ennen punoittanut ärtymystään iltaisin meikinpuhdistuksen jälkeen, luomukosmetiikka on tuonut tilanteeseen ratkaisun.

Luonnonkosmetiikka on synteettistä kosmetiikkaa huomattavasti parempi valinta esimerkiksi silloin, jos kärsii aknesta tai jostakin ihottumaa aiheuttavasta ihosairaudesta kuten esimerkiksi psoriasiksesta tai atooppisesta ihosta. Luonnonkosmetiikan kasviperäiset ainesosat hoitavat ihoa, sillä ne eivät sisällä lainkaan synteettisiä hajusteita, jotka tukkivat ihohuokoset ja saavat ne punottamaan ärtyneenä.

Erilaiset kasviöljyt hellivät ihoa ja saavat sen tuntumaan silkinpehmeältä koko pitkän päivän, ja meikinpoisto hoituu yhtä hellävaraisesti tarkoitukseen erikseen valmistetulla puhdistusaineella. Aitoa Luonnonkosmetiikkaa voi puhtaudeltaan verrata helposti apteekin kosmetiikkatuotteisiin, ja usein ne ovatkin saaneet Allergia-, iho- ja astmaliiton siunauksen ihoystävällisyytensä vuoksi.

Vaikka oma iho ei juuri kärsisi kemikaaleista, syitä luonnonkosmetiikan valinnalle on helposti löydettävissä useita. Ympäristösyyt ja edellä mainittu eläintensuojelu eivät olen tiedostavalle kuluttajalle laisinkaan merkityksetön seikka meikkiostoksilla. Luonnonkosmetiikassa ei käytetä lainkaan teollisia kemikaaleja, joita synteettiset meikkivalmisteet pullistelevat.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että luonnonkosmetiikka on valmistettu puhtaasti luonnon omista tuotteista ilman keinotekoisia säilöntä- ja väriaineita. Luomukosmetiikan valmistuksessa kunnioitetaan luontoa ja sen haurautta, sillä ainesosina ei koskaan käytetä uhanalaisia tai geenimuunneltuja kasvilajeja. Näin varmistetaan paitsi tuotteen puhtaus myös se, että luonto ei kärsi ihmisen toiminnasta.

Tämä tarkoittaa sitä, että joka kerta, kun ostat luomusertifikaatilla merkityn kosmetiikkatuotteen, luonto kiittää sinua. Samalla toimit esimerkkinä muille tiedostaville kuluttajille.

Sertifikaatti takaa tuotteen puhtauden

Sertifikaatti

Kaikki luonnonkosmetiikaksi kutsuttu ei suinkaan ole välttämättä oikeaa luomukosmetiikkaa. Tästä syystä kuluttajan kannattaa olla meikkiostoksilla huolellinen. Monet valmistajat hyödyntävä nimitystä mielensä mukaan juuri siksi, että se luo asiakaskunnalle positiivisia mielikuvia tuotteen ympäristöystävällisyydestä.

Jos luonnonkosmetiikka-sanaa ei ole suojattu, mistä tunnistaa aidon luonnonkosmetiikan?

Luomukosmetiikan erottaa kaupan hyllyllä helpoiten juuri pakkauksen kyljessä olevasta sertifikaatista. Sertifikaatteihin kannattaa perehtyä huolella, sillä niitä on lukuisia erilaisia. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että virallisia luomusertifikaatin myöntäviä toimijoita on useita.

Sertifikaatit ovat kuitenkin kaikki samanarvoisia, joten ne ovat merkki kosmetiikkatuotteen puhtaudesta. Allergioista kärsivän kannattaa etsiä pakkauksen kyljestä myös toista leimaa, nimittäin Allergia-, iho- ja astmaliiton lintua. Merkin avulla voit varmistua siitä, että ihosi pysyy hehkuvana myös meikkivoiteen alla.